Yulaf Kepekli Krep Malzemeleri
- 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 6-7 yemek kaşığı light veya tam yağlı süt (isteğe bağlı)
- 1 adet yumurta akı
- Tuz (isteğe bağlı)
Yulaf Kepekli Krep Yapılışı
- Yulaf kepeğini bir kap içerisine alınız
- Üzerine tarifte yazan miktar kadar sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırınız
- Yulaf kepeğinin şişmesi ve yumuşaması için 20 dakika beklemeniz iyi olacaktır
- Sonrasında 1 tane yumurta akını da ekleyerek karıştırınız
- Teflon veya seramik bir tavayı iyice kızdırınız
- Birkaç damla zeytinyağı damlatarak peçeteyle siliniz
- Bir kepçe yardımıyla karışımı tavaya dökünüz
- Kısık ateşte altını üstünü pişiriniz
Tarif 2 porsiyondur.
Yulaf Kepekli Krep Kaç Kalori?
Yulaf kepekli krep 1 adet içeriği
- 46 kkal enerji
- 4 g protein
- 9 g yağ
- 6 g karbonhidrat
- 9 g lif
Kahvaltılarda 1 dilim ekmek yerine 2 adet yulaflı krep yiyebilirsiniz.