yulaf kepekli krep

YULAF KEPEKLİ KREP TARİFİ

Yulaf Kepekli Krep Malzemeleri

  • 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 6-7 yemek kaşığı light veya tam yağlı süt (isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta akı
  • Tuz (isteğe bağlı)

Yulaf Kepekli Krep Yapılışı

  • Yulaf kepeğini bir kap içerisine alınız
  • Üzerine tarifte yazan miktar kadar sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırınız
  • Yulaf kepeğinin şişmesi ve yumuşaması için 20 dakika beklemeniz iyi olacaktır
  • Sonrasında 1 tane yumurta akını da ekleyerek karıştırınız
  • Teflon veya seramik bir tavayı iyice kızdırınız
  • Birkaç damla zeytinyağı damlatarak peçeteyle siliniz
  • Bir kepçe yardımıyla karışımı tavaya dökünüz
  • Kısık ateşte altını üstünü pişiriniz

Tarif 2 porsiyondur.

Yulaf Kepekli Krep Kaç Kalori?

Yulaf kepekli krep 1 adet içeriği

  • 46 kkal enerji
  • 4 g protein
  • 9 g yağ
  • 6 g karbonhidrat
  • 9 g lif

Kahvaltılarda 1 dilim ekmek yerine 2 adet yulaflı krep yiyebilirsiniz.