Vişneli Bamya Malzemeleri
- 500 gram bamya
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yarım limon suyu
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı (silme)limon tuzu
- 2 tatlı kaşığı tuz
Vişneli Bamya Yapılışı
- Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayın, kenara alın
- Bamyaları temizleyip limonlu suda bekletin
- Tencere zeytinyağı doğranmış soğan ve sarımsakları alın ve 2-3 dk. kavurun
- Üzerine bamyaları, tuz ve şekeri ilave edin karıştırın
- En üste vişne ve vişne suyunu ilave ettikten sonra kapağını kapatın harlı ateşte 15 kısık ateşte de 15 dk. pişirin. Afiyet olsun
Tarif 4 porsiyondur.
Vişneli Bamya Kaç Kalori?
1 porsiyon Vişneli Bamya besin değerleri.
- 140 kcal Enerji
- 12 g Karbonhidrat
- 8 g Yağ
- 3,8 g Protein
- 7,6 g lif,