SALATALIKLI VEGAN KEK TARİFİ

SALATALIKLI VEGAN KEK TARİFİ

Salatalıklı Vegan Kek Malzemeleri

  • 200 g salatalık
  • 1 limon suyu ve kabuğu
  • 115 gr (yarım paket) margarin/tereyağ
  • 150 gr şeker
  • 5 çay kaşığı vanilya ekstratı
  • 2 yumurta
  • 150 gr un (1.5 su bardağı)

 

KREMASI İÇİN:

  • 75 gr margarin/tereyağ
  • 150 gr glasaj şekeri(krem şanti)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

 

 

Salatalıklı Vegan Kek Yapılışı

  • Salatalıklar boyuna 2’ye bölünüp kaşık yardımı ile çekirdekleri alınır. Daha sonra püre haline getirilir.
  • Salatalık püresine limon suyu eklenir.
  • Ayrı bir kapta margarin, limon kabuğu, şeker ve vanilya çırpılarak krema kıvamı verilir.
  • Yumurtanın 1’i krema kıvamındaki karışıma eklenir. İyice karıştıktan sonra 2. yumurta da eklenir.
  • Elde edilen karışıma unun yarısı eklenip karıştırılır, ardından salatalık püresinin yarısı eklenip karıştırılır. Daha sonra kalan un ve salatalık püresi de sıra ile karışıma eklenir.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.
  • Margarin, krem şanti ve limon suyu kabarana dek karıştırılır. Kek pişip soğuyana dek krema dolapta bekletilir.
  • Hazır olan kekin üzerine/arasına krema sürülerek servis edilir.

Tarif 8 porsiyondur.

 

  • Tarife göre 1 porsiyon kek 390.4 kkal enerji içerir.