TON BALIĞI SEVDİREN TARİF

TON BALIĞI SEVDİREN TARİF

Ton balığı sevdiren tarif malzemeler

  • 2 büyük kutu ton balığı
  • 2 çay kaşığı hardal
  • ½ su bardağı ekmek içi (yaklaşık 1 dilim ekmek)
  • 1 limonun kabuğu
  • ½ limon suyu
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yumurta
  • Maydanoz, taze soğan
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Ton balığı sevdiren tarif yapılışı

  • Yağı süzülmüş ton balığı, ekmek içi, yumurta, baharatlar, yeşillikler, su tüm malzemeler bir kapta yoğurulur.
  • Homojen karışım oluştuğunda karışım 4 eşit parçaya bölünüp köfte şekli verilip 1 saat dondurucuda bekletilir.
  • Tam hamur kıvamı oluşmadığı için bu dondurma işlemi dağılmasını önlemek amacıyla uygulanmaktadır.
  • Daha sonra az yağ ile tavada 3-4 dakika pişirilir.