Ton balığı sevdiren tarif malzemeler
- 2 büyük kutu ton balığı
- 2 çay kaşığı hardal
- ½ su bardağı ekmek içi (yaklaşık 1 dilim ekmek)
- 1 limonun kabuğu
- ½ limon suyu
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yumurta
- Maydanoz, taze soğan
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Ton balığı sevdiren tarif yapılışı
- Yağı süzülmüş ton balığı, ekmek içi, yumurta, baharatlar, yeşillikler, su tüm malzemeler bir kapta yoğurulur.
- Homojen karışım oluştuğunda karışım 4 eşit parçaya bölünüp köfte şekli verilip 1 saat dondurucuda bekletilir.
- Tam hamur kıvamı oluşmadığı için bu dondurma işlemi dağılmasını önlemek amacıyla uygulanmaktadır.
- Daha sonra az yağ ile tavada 3-4 dakika pişirilir.
Back to Top