Kestane Aşı Malzemeleri
- 25 adet orta boy kestane
- 500 gram kuzu kuşbaşı eti
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 adet arpacık soğan
- 5 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Kestane Aşı Hazırlanışı
- Kestanelerin kenarına bıçakla çizikler atıp suyun altında yıkayın.
- Islanmış kestaneleri yapışmaz bir tavaya alın, ocağın üzerinde orta ateşte arada bir sallayıp karıştırarak 10-15 dakika kadar kavurun.
- Kestaneleri soğumaları için tavadan alın. Parçalamamaya dikkat ederek kabuklarını soyun.
- Et ve zeytinyağını yayvan bir tencereye alın. Eti suyunu bırakana kadar kavurun. Et sulanınca soğan ve sarımsakları ekleyin. Orta ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun.
- Et ve sebzeler suyunu tamamen çekince ocağın altını kısın. Sıcak su, kestane, tarçın ve karabiberi tencereye ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada yemeği karıştırmayın.
- Yemeğin suyu çekildikten sonra ocağı kapatın. Tuzunu ayarladıktan sonra sıcak olarak bekletmeden servis edin.
Tarif 6 porsiyondur.
Kestane Aşı Kaç Kalori?
1 porsiyon Kestane Aşı besin değerleri.
- 313 kcal enerji
- 16,2 gram protein
- 17,25 gram yağ
- 23,3 gram karbonhidrat
- 5,6 gram lif