KESTANE AŞI TARİFİ

KESTANE AŞI TARİFİ

Kestane Aşı Malzemeleri

  • 25 adet orta boy kestane
  • 500 gram kuzu kuşbaşı eti
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Kestane Aşı Hazırlanışı

  • Kestanelerin kenarına bıçakla çizikler atıp suyun altında yıkayın.
  • Islanmış kestaneleri yapışmaz bir tavaya alın, ocağın üzerinde orta ateşte arada bir sallayıp karıştırarak 10-15 dakika kadar kavurun.
  • Kestaneleri soğumaları için tavadan alın. Parçalamamaya dikkat ederek kabuklarını soyun.
  • Et ve zeytinyağını yayvan bir tencereye alın. Eti suyunu bırakana kadar kavurun. Et sulanınca soğan ve sarımsakları ekleyin. Orta ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun.
  • Et ve sebzeler suyunu tamamen çekince ocağın altını kısın. Sıcak su, kestane, tarçın ve karabiberi tencereye ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada yemeği karıştırmayın.
  • Yemeğin suyu çekildikten sonra ocağı kapatın. Tuzunu ayarladıktan sonra sıcak olarak bekletmeden servis edin.

Tarif 6 porsiyondur.

Kestane Aşı Kaç Kalori?

1 porsiyon Kestane Aşı besin değerleri.

  • 313 kcal enerji
  • 16,2 gram protein
  • 17,25 gram yağ
  • 23,3 gram karbonhidrat
  • 5,6 gram lif