KÖRİLİ KARNABAHAR PİLAVI TARİFİ

KÖRİLİ KARNABAHAR PİLAVI TARİFİ

Körili Karnabahar Pilavı Malzemeleri

  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Köri
  • Üzeri için; maydanoz

 

Körili Karnabahar Pilavı Malzemeleri

  • Karnabaharı yıkayın.
  • Karnabaharı küçük parçalara bölün; parçaları rondodan geçirin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Doğradığınız soğanları zeytinyağı ile bir tavada soteleyin.
  • Daha sonra rondodan geçirdiğiniz karnabaharları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  • Tuz ve köriyi ilave edip karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatıp 5-8 dakika pişmesini bekleyin.
  • Karnabahar pilavını servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek servis edin.

Tok tutucu ve metabolizma hızlandırıcı bir pilav tarif. Et yemeklerinin yanında pirinç ve bulgura alternatif olabilecek sağlıklı bir pilav tarifidir. Klasik pilavlara göre, bol lifli ve az kalorili bir alternatiftir.