yılbaşında nasıl beslenmeli

YILBAŞINDA NASIL BESLENİLMELİ?

2021’i geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. Covid-19 sebebi ile zamanımızı çokça evde geçirdiğimiz, bazen bunaldığımız, bazen “Yeter be!” diyerek isyan ettiğimiz, bazen en yakınlarımızdan uzak kaldığımız bu yılı uğurlarken;  tabii ki en büyük dileğimiz çok güzel bir 2022’i karşılamak. Peki 2021’i uğurladığımız son gün, akşamına hazırlamayı düşündüğünüz o mükemmel sofralar ve keyifli bir akşam için,  gün içinde ne yapsak da vicdan azabı çekmesek?

Kahvaltıyı hafif geçirin.

31 Aralık günü kahvaltıdan itibaren beslenmemizi biraz sıkı tutarsak akşam hem vicdan azabı çekmemiş hem de yeni yıla daha sağlıklı girmiş oluruz. 31 Aralık günü sabah içeceğimiz 1 kocaman bardak oda sıcaklığında su ve kahvaltıda tüketeceğimiz 1 dilim peynir, 1-2 dilim ekmek, 1 adet yumurta ve bolca yeşillik bize akşam için bonus sağlayacaktır.

Öğle yemeğini atlamayın.

Öğle yemeğini atlarsak akşama daha çok aç olacak ve kendimizi kontrol etmede zorlanacağız. En iyisi 1 tabak sebze yemeğimizi yanında 1 kase yoğurtla ve yağsız bol salata ile afiyetle tüketmemiz ve akşama ekstra  ektra bonus kazanmamız.

Ara öğünlerinizi muhakkak tüketin.

Tabii akşam yemeğine kadar da kahvaltıdan ve öğle yemeğinden 2-3 saat sonra birer porsiyon meyve yersek, yine ekstra bonus ve yeni yılda bol vitaminli günler kazanırız.

Geldik beklediğimiz akşam yemeğine.

Başlangıç olarak 1-2 yemek kaşığı yoğurtlu meze ve bol yeşillikli salata tüketerek ara sıcağa geçebiliriz. Burada kızartma olmama şartıyla güzel bir börek de çok leziz olabilir. Daha sonra sıra ana yemeğe geldiğinde 2-3 kasap köfte kadar kırmızı et veya 1 el büyüklüğünde tavuk/hindi veya balık tercih edebiliriz.

Gecenin ilerleyen saatlerinde.

Ancak gece henüz bitmedi. Yeni yılı beklerken yine 1-2 porsiyon meyve veya 1 avuç çerez de tüketebilir, eğer tercih ediyorsak 1-2 kadeh alkolü de bu esnada tüketebiliriz. Böylece 2022’ye saniyeler kala keyifli bir akşam geçirmiş oluruz.

Daha önceki yıllarınızdan kat be kat daha mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllar dilerim.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif