yeşil çay korona

Yeşil çay korona virüse karşı korur mu?

Son yıllarda ülkemizde tüketimi artan yeşil çay korona virüse karşı bağışıklık sistemimizi güçlü tutan en önemli bitki çaylarından biridir. Demlenmiş yeşil çay, antiviral, anti bakteriyel, antifungal ve antioksidan etkilere sahiptir. Bu biyoaktif etki içeriğindeki kateşin ve teafilinden ileri gelmektedir. Influenza A, B ve diğer virüs çeşitleri de yeşil çaya karşı hassasiyet göstermektedir. Antiviral etkisini virüsün glikoproteinini, bazı virüslerin yüzeyinde olup hücrelerde bu virüsler için bulunan reseptörleri tahrip eden bir enzimi ve viral RNA sentezini engelleyerek göstermektedir. Yeşil çay etkisini en iyi virüsün yüzeye tutunma aşamasında göstermektedir.

Yeşil çay, bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra antioksidan özeliği ile kanseri önlemektedir. Ayrıca Parkinson ve Alzheimer hastalığı riskini azaltmakta, sindirim sistemi rahatsızlıklarını azaltmaktadır.

Tansiyon hastası değilseniz günde en fazla 2-3 kupa yeşil çay içebilirsiniz. Ayrıca gebe ve emziren kadınların tüketmemesi daha uygundur.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif