Ton Balıklı Peynirli Buğdaylı Salata Malzemeleri
- İstenilen salata malzemeleri (marul, domates, salatalık olabilir.)
- 1 büyük kutu yağı süzülmüş ton balığı (160 g)
- 1 dilim beyaz peynir (40 g)
- 4 yemek kaşığı aşurelik buğday
Ton Balıklı Peynirli Buğdaylı Salata Yapılışı
Aşurelik buğdayı haşlayınız. Salata malzemelerini doğrayıp haşlanmış buğday, beyaz peynir ve yağı süzülmüş ton balığı ile karıştırınız. İçerisine kuru nane, kuru fesleğen gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Tarif 1 porsiyondur
Ton Balıklı Peynirli Buğdaylı Salata Kaç Kalori?
1 porsiyon Ton Balıklı Peynirli Buğdaylı Salata besin değeri.
- 425 kcal Kalori
- 36,6 gram Karbonhidrat
- 17 gram Yağ
- 31,8 gramdır Protein
Salata ile günlük almanız gereken posa, vitamin ve mineral ihtiyacınız büyük ölçüde karşılanırken; içerdiği karbonhidrat, protein ve yağ ile tek başına dengeli bir öğün tüketmenizi sağlar.
NOT: Ton balığı, denizde uzun süre yaşayan balık türlerinden elde edilir ve denizde bulunan cıvayı içlerinde barındırabilir. Bu sebeple, hamilelerin tüketmemesi daha uygun olur.