TON BALIKLI PEYNİRLİ BUĞDAYLI SALATA

TON BALIKLI PEYNİRLİ BUĞDAYLI SALATA TARİFİ

Ton Balıklı Peynirli Buğdaylı Salata Malzemeleri

  • İstenilen salata malzemeleri (marul, domates, salatalık olabilir.)
  • 1 büyük kutu yağı süzülmüş ton balığı (160 g)
  • 1 dilim beyaz peynir (40 g)
  • 4 yemek kaşığı aşurelik buğday

 

Ton Balıklı Peynirli Buğdaylı Salata Yapılışı

Aşurelik buğdayı haşlayınız. Salata malzemelerini doğrayıp haşlanmış buğday, beyaz peynir ve yağı süzülmüş ton balığı ile karıştırınız. İçerisine kuru nane, kuru fesleğen gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Tarif 1 porsiyondur

 

Ton Balıklı Peynirli Buğdaylı Salata Kaç Kalori?

1 porsiyon Ton Balıklı Peynirli Buğdaylı Salata besin değeri.

  • 425 kcal Kalori
  • 36,6 gram Karbonhidrat
  • 17 gram Yağ
  • 31,8 gramdır Protein

 

Salata ile günlük almanız gereken posa, vitamin ve mineral ihtiyacınız büyük ölçüde karşılanırken; içerdiği karbonhidrat, protein ve yağ ile tek başına dengeli bir öğün tüketmenizi sağlar.

NOT: Ton balığı, denizde uzun süre yaşayan balık türlerinden elde edilir ve denizde bulunan cıvayı içlerinde barındırabilir. Bu sebeple, hamilelerin tüketmemesi daha uygun olur.