CİBES SALATASI

CİBES SALATASI TARİFİ

Cibes Salatası Malzemeleri

  • Yarım kg cibes otu
  • Yarım çay bardağı sirke (cibes otunu suda bekletirken kullanmak için)
  • 3-4 diş sarımsak
  • Limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

 

Cibes Salatası Yapılışı

  • Öncelikle cibes otunu sirke ilave ettiğiniz suda 1 saat kadar bekletin ve iyice yıkayın.
  • Otları geniş bir tencereye alın ve üzerlerini aşacak kadar kaynar su ekleyin, 4-5 dk haşlayın,
  • kevgir yardımı ile alttakileri üste alıp 3-4 dk daha haşlayın.
  • Bekletmeden suyunu süzüp soğuk su içerisine alın.
  • Bu işlem ile yeşil rengi korunacaktır.
  • Daha sonra otları süzün.
  • Ayrı bir yerde zeytinyağını, dövülmüş sarımsağı, limon suyunu ve tuzu karıştırıp, otların üzerine dökün.
  • Biraz beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Tarif 3 porsiyondur.

 

Cibes Salatası Kaç Kalori?

1 porsiyon Cibes Salatası besin değerleri.

  • 163 kcal enerji
  • 2,7 g protein
  • 12,5 g yağ
  • 8,9 g karbonhidrat
  • 5,5 g lif

 

Genellikle Ege Bölgesi’nde yetişen ve lahanaların toplandıktan sonra köklerinde kalan kısımlarının tekrardan yeşermesi sonucu ortaya çıkan Cibes Otu, turpgiller familyası arasında yer almaktadır.