Tavuk, Yoğurt ve Makarna İçeren Salata Malzemeleri
- 2 çay bardağı makarna (çiğ 60g)
- 1 avuç içi kadar tavuk eti (100-120g)
- ½ su bardağı yoğurt (100ml)
- ½ adet göbekli (iceberg) marul
- 5-6 dal taze nane
- 4-5 adet kornişon turşu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz, karabiber
Tavuk, Yoğurt ve Makarna İçeren Salata Yapılışı
- Tavuk haşlanır ve didiklenir.
- Makarna haşlanır, süzülür ve soğutulur.
- Iceberg, taze nane, kornişon turşu doğranır.
- Yoğurtla birlikte makarna, tavuk eti, turşu, tuz, karabiber ve yeşillikler harmanlanır.
Tarif 1 porsiyondur.
Tavuk, Yoğurt ve Makarna İçeren Salata Kaç Kalori?
- 454 kcal Enerji
- 60 g Karbonhidrat
- 29,8 g Protein
- 12,2 g Yağ
- 5,14 g Lif
Dengeli bir içerik ile hazırlanmış salata öğün hazırlamada hem pratik hem de sağlıklı bir alternatif olmaktadır. Lif ve protein içeriği ile tokluk süresi uzatmaktadır.
NOT: Tansiyonu bulunan bireyler turşu eklememelidir.