MANTARLI KARABUĞDAY PİLAVI TARİFİ

MANTARLI KARABUĞDAY PİLAVI TARİFİ

Mantarlı Karabuğday Pilavı Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10-12 adet mantar
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış karabuğday
  • Tuz
  • Karabiber

 

Mantarlı Karabuğday Pilavı Yapılışı

  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Mantarların dış zarını soyun, dilimleyin.
  • Bir tavada soğanı ve mantarları zeytinyağı ile soteleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Sotelenmiş mantarın üzerine karabuğdayı ilave edin, tüm malzemeleri tavada karıştırın tabağa aktarın.
  • Bu tarifi öğle veya akşam yemeğinizde 3 yemek kaşığı yoğurt veya 1 kasap köfte kadar et/tavuk/balık ile tüketebilirsiniz.