Salatalıklı Vegan Kek Malzemeleri
- 200 g salatalık
- 1 limon suyu ve kabuğu
- 115 gr (yarım paket) margarin/tereyağ
- 150 gr şeker
- 1.5 çay kaşığı vanilya ekstratı
- 2 yumurta
- 150 gr un (1.5 su bardağı)
Kreması için:
- 75 gr margarin/tereyağ
- 150 gr glasaj şekeri(krem şanti)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Salatalıklı Vegan Kek Yapılışı
- Salatalıklar boyuna 2’ye bölünüp kaşık yardımı ile çekirdekleri alınır. Daha sonra püre haline getirilir.
- Salatalık püresine limon suyu eklenir.
- Ayrı bir kapta margarin, limon kabuğu, şeker ve vanilya çırpılarak krema kıvamı verilir.
- Yumurtanın 1’i krema kıvamındaki karışıma eklenir. İyice karıştıktan sonra 2. yumurta da eklenir.
- Elde edilen karışıma unun yarısı eklenip karıştırılır, ardından salatalık püresinin yarısı eklenip karıştırılır. Daha sonra kalan un ve salatalık püresi de sıra ile karışıma eklenir.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.
- Margarin, krem şanti ve limon suyu kabarana dek karıştırılır. Kek pişip soğuyana dek krema dolapta bekletilir.
- Hazır olan kekin üzerine/arasına krema sürülerek servis edilir.
Tarif 8 porsiyondur.
Salatalıklı Vegan Kek Kaç Kalori?
- 1 porsiyon kek 390.4 kkal enerji içerir.