Reçelli Tam Buğday Unlu Kurabiye Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı tam buğday unu (2x200ml)
- 1 avuç badem
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Az şekerli reçel
Reçelli Tam Buğday Unlu Kurabiye Yapılışı
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Sonrasında tereyağı ilave edilir.
- İçerisine yavaş yavaş un ilave edilir.
- Kabartma tozu da eklenir.
- Güzelce hamur yoğurulur.
- Sonrasında içerisine badem ve üzümler eklenir.
- 10 eşit parçaya bölünür.
- Yuvarlanır ve üzerine hafifçe bastırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk kontrol edilerek pişirilir.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı az şekerli reçel ile servis edilir.
Az şekerli, lifli bir atıştırmalık olarak diyetlerde kullanılabilir.
Tarif 10 porsiyondur.
Reçelli Tam Buğday Unlu Kurabiye Kaç Kalori?
1 porsiyon Reçelli Tam Buğday Unlu Kurabiye besin değerleri.
- 149 kkal Enerji
- 4,1 g Protein
- 5,4 g Yağ
- 20,7 g Karbonhidrat
- 2,9 g Lif