REÇELLİ TAM BUĞDAY UNLU KURABİYE TARİFİ

REÇELLİ TAM BUĞDAY UNLU KURABİYE TARİFİ

Reçelli Tam Buğday Unlu Kurabiye Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı tam buğday unu (2x200ml)
  • 1 avuç badem
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Az şekerli reçel

Reçelli Tam Buğday Unlu Kurabiye Yapılışı

  • Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Sonrasında tereyağı ilave edilir.
  • İçerisine yavaş yavaş un ilave edilir.
  • Kabartma tozu da eklenir.
  • Güzelce hamur yoğurulur.
  • Sonrasında içerisine badem ve üzümler eklenir.
  • 10 eşit parçaya bölünür.
  • Yuvarlanır ve üzerine hafifçe bastırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk kontrol edilerek pişirilir.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı az şekerli reçel ile servis edilir.

Az şekerli, lifli bir atıştırmalık olarak diyetlerde kullanılabilir.

Tarif 10 porsiyondur.

Reçelli Tam Buğday Unlu Kurabiye Kaç Kalori?

1 porsiyon Reçelli Tam Buğday Unlu Kurabiye besin değerleri.

  • 149 kkal Enerji
  • 4,1 g Protein
  • 5,4 g Yağ
  • 20,7 g Karbonhidrat
  • 2,9 g Lif