PATATESLİ ISPANAKLI MANTARLI GRATEN TARİFİ

PATATESLİ ISPANAKLI MANTARLI GRATEN TARİFİ

Patatesli Ispanaklı Mantarlı Graten Malzemeleri

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 orta boy patates
  • 1 demet ıspanak
  • 10 adet mantar
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tam yağlı süt (200 ml)
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • ½ çay bardağı zeytinyağı

 

Patatesli Ispanaklı Mantarlı Graten Yapılışı

  • Uygun tavaya sıvı yağ dökülür ve piyazlık doğranmış soğan, küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve 2 dakika sotelenir.
  • Daha sonra ince doğranmış patates tavaya eklenir. Ara ara karıştırılarak sotelenir.
  • Patates hafif yumuşayınca iyice yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
  • Baharatlar eklenir.
  • Karışım suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Karışım suyunu çektiğinde un eklenir ve kavrulur.
  • Süt yavaş yavaş eklenir.
  • Bu arada başka bir kapta yüksek ateşte mantar sotelenir.
  • Karışım ve mantar karıştırılır, ocaktan alınır.
  • Karışım, fırın için uygun bir kaba alınır (kabı hafif yağlayabilirsiniz.) ve üzerine kaşar eklenir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.

Tarif 4 porsiyondur.

Patatesli Ispanaklı Mantarlı Graten Kaç Kalori?

1 porsiyon Patatesli ıspanaklı mantarlı graten besin değeri.

  • 322 kcal enerji
  • 25,4 g Karbonhidrat
  • 18,9 g Yağ
  • 6,1 g Lif
  • 11,9 g Protein