Mayıs ayında ne yenir

Mayıs’da ne yenir?

mayıs ayında hangi sebzeler yenir

Mayıs ayı sebzeleri;

Enginar, bezelye, semizotu, bakla, kuşkonmaz, asma yaprağı, taze soğan, taze sarımsak.

semizotu, kuşkonmaz, taze soğan, taze sarımsak
Enginar, bezelye, bakla, asma yaprağı
mayıs ayında hangi meyveler yenir

Mayıs ayı meyveleri;

Çağla, yeşil erik, çilek, yeni dünya, limon, karadut. 

Çağla, çilek, limon
yeşil erik, yeni dünya, karadut.
mayıs ayında hangi balıklar yenir

Mayıs ayı balıkları;

Levrek, iskorpit, tekir, barbunya, kılıç, kırlangıç, dil balığı.

barbunya, dil, iskorpit, kılıç balıkları
kırlangıç, levrek, tekir balıkları
kuşkonmaz

Kuşkonmaz

  • Düşük kalorili ve vitamin, mineral içeriği yüksek bir besindir.
  • Kan pıhtılaşması ve kemik sağlığında önemli olan K vitaminini içerir.
  •  Kuşkonmaz, düzenli bağırsak hareketlerini destekleyen çözünmeyen liflerden zengindir.
  • Aynı zamanda suda çözünen ve sindirim sisteminde jel benzeri bir madde oluşturan az miktarda çözünür lif içerir. Çözünür lif, bağırsaktaki Bifidobacteria ve Lactobacillus gibi dost bakterileri besler.
  • Tansiyon düşürücü etkisi vardır.
çilek
Fresh strawberries on wooden background. Copy space

Çilek

  • Kötü huylu kolesterolü düşürür.
  • Çileklerin ağız kanseri olan hayvanlarda ve insan karaciğer kanseri hücrelerinde tümör oluşumunu inhibe ettiği gösterilmiştir.
  • Çileğin glisemik indeksi daha düşüktür, kan şekeri seviyelerinde büyük artışlara yol açmaz.
  • Bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için önemli antioksidanları içerir.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif