Mayıs ayı sebzeleri;
Enginar, bezelye, semizotu, bakla, kuşkonmaz, asma yaprağı, taze soğan, taze sarımsak.
Mayıs ayı meyveleri;
Çağla, yeşil erik, çilek, yeni dünya, limon, karadut.
Mayıs ayı balıkları;
Levrek, iskorpit, tekir, barbunya, kılıç, kırlangıç, dil balığı.
Kuşkonmaz
- Düşük kalorili ve vitamin, mineral içeriği yüksek bir besindir.
- Kan pıhtılaşması ve kemik sağlığında önemli olan K vitaminini içerir.
- Kuşkonmaz, düzenli bağırsak hareketlerini destekleyen çözünmeyen liflerden zengindir.
- Aynı zamanda suda çözünen ve sindirim sisteminde jel benzeri bir madde oluşturan az miktarda çözünür lif içerir. Çözünür lif, bağırsaktaki Bifidobacteria ve Lactobacillus gibi dost bakterileri besler.
- Tansiyon düşürücü etkisi vardır.
Çilek
- Kötü huylu kolesterolü düşürür.
- Çileklerin ağız kanseri olan hayvanlarda ve insan karaciğer kanseri hücrelerinde tümör oluşumunu inhibe ettiği gösterilmiştir.
- Çileğin glisemik indeksi daha düşüktür, kan şekeri seviyelerinde büyük artışlara yol açmaz.
- Bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için önemli antioksidanları içerir.
Sağlıklı ve zinde günler dileriz
Diyetlif