Nisan ayında ne yenir

Nisan’da ne yenir?

nisanda hangi sebze yenir

Nisan ayı sebzeleri;

bakla, bezelye, havuç, enginar, pancar, kuşkonmaz, taze sarımsak, taze soğan, taze
kekik, madımak otu, semizotu, marul, maydanoz, tere, dereotu.

bakla bezelye dereotu enginar
havuç kuşkonmaz madımak otu marul
maydanoz pancar semizotu taze kekik
taze sarımsak taze soğan tere

nisanda hangi meyve yenir

Nisan ayı meyveleri;

çağla, yeşil erik, çilek, limon.

çağla çilek limon yeşil erik

nisanda hangi balık yenir

Nisan ayı balıkları;

Mezgit, kalkan, izmarit, kefal, levrek.

izmarit kalkan kefal levrek mezgit

kuşkonmaz

Kuşkonmaz

  • K vitamini açısından zengin bir besindir, kemik sağlığı açısından faydalıdır.
  • Özellikle gebelik döneminde önemli bir vitamin olan folat içerir. Folat hücre büyümesi ve gelişiminde görevli olan bir vitamindir.
  • Düşük kalorili bir besin olması nedeniyle kilo vermeye yardımcıdır.
  • Diüretik etkiye sahip olan bir aminoasit içermesi ve bol su içeriğine sahip olması nedeniyle vücuttan ödem atılmasına yardımcı olur.
yeşil erik

Yeşil Erik

  • İyi bir C vitamini kaynağıdır, toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
  • İçeriğindeki lif sayesinde bağırsak hareketliliğinin artmasını sağlar.
  • Ağız ve diş eti sağlığı için faydalıdır; diş eti kanamalarının engellenmesinde etkilidir.
  • Kolajen yapımını destekleyerek cildin daha canlı ve esnek olmasını sağlar.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif