Nisan ayı sebzeleri;
bakla, bezelye, havuç, enginar, pancar, kuşkonmaz, taze sarımsak, taze soğan, taze
kekik, madımak otu, semizotu, marul, maydanoz, tere, dereotu.
Nisan ayı meyveleri;
çağla, yeşil erik, çilek, limon.
Nisan ayı balıkları;
Mezgit, kalkan, izmarit, kefal, levrek.
Kuşkonmaz
- K vitamini açısından zengin bir besindir, kemik sağlığı açısından faydalıdır.
- Özellikle gebelik döneminde önemli bir vitamin olan folat içerir. Folat hücre büyümesi ve gelişiminde görevli olan bir vitamindir.
- Düşük kalorili bir besin olması nedeniyle kilo vermeye yardımcıdır.
- Diüretik etkiye sahip olan bir aminoasit içermesi ve bol su içeriğine sahip olması nedeniyle vücuttan ödem atılmasına yardımcı olur.
Yeşil Erik
- İyi bir C vitamini kaynağıdır, toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
- İçeriğindeki lif sayesinde bağırsak hareketliliğinin artmasını sağlar.
- Ağız ve diş eti sağlığı için faydalıdır; diş eti kanamalarının engellenmesinde etkilidir.
- Kolajen yapımını destekleyerek cildin daha canlı ve esnek olmasını sağlar.
Sağlıklı ve zinde günler dileriz
Diyetlif