Mart ayı sebzeleri;
Kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, brokoli, enginar, kuşkonmaz, bakla, pazı, havuç, şalgam, pancar, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere.
Mart ayı meyveleri;
Portakal, elma, yerli muz, limon
Mart ayı balıkları;
kefal, levrek, mezgit, izmarit, kalkan, gümüş, mercan.
Ispanak
- İçeriğindeki lutein ve zeaksantin sayesinde göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.
- 100 gram ıspanak günlük C vitamini ihtiyacının %34’ünü karşılar.
- Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur.
- İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde hücre hasarını önler.
Elma
- Prebiyotik etkiye sahiptir; bağırsaktaki dost bakterilerin sağlığını destekler.
- Güçlü bir antioksidan olan kersetin içerir; kanser önleyici bir meyvedir.
- Kabuğu ile birlikte yenildiğinde kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
- Kalp sağlığı için önemli olan lif, C vitamini ve potasyum gibi bileşenler içerir.
Sağlıklı ve zinde günler dileriz
Diyetlif