Mart’ta ne yenir?

Mart ayı sebzeleri;

Kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, brokoli, enginar, kuşkonmaz, bakla, pazı, havuç, şalgam, pancar, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere.

Mart ayı meyveleri;

Portakal, elma, yerli muz, limon

Mart ayı balıkları;

kefal, levrek, mezgit, izmarit, kalkan, gümüş, mercan.

Ispanak

  • İçeriğindeki lutein ve zeaksantin sayesinde göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • 100 gram ıspanak günlük C vitamini ihtiyacının %34’ünü karşılar.
  • Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur.
  • İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde hücre hasarını önler.

Elma

  • Prebiyotik etkiye sahiptir; bağırsaktaki dost bakterilerin sağlığını destekler.
  • Güçlü bir antioksidan olan kersetin içerir; kanser önleyici bir meyvedir.
  • Kabuğu ile birlikte yenildiğinde kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
  • Kalp sağlığı için önemli olan lif, C vitamini ve potasyum gibi bileşenler içerir.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif