Şubat ayı sebzeleri;
Brokoli, Kereviz, Pırasa, Karnabahar, Ispanak, Beyaz Lahana, Kırmızı Lahana, Brüksel Lahanası, Kırmızı – Beyaz Turp, Havuç, Şalgam, Pancar, Marul.
Şubat ayı meyveleri;
Elma, Portakal, Greyfurt, Ayva, Armut, Avokado, Limon, Kivi, Kumkuat, Muz.
Şubat ayı balıkları;
Mercan, Kılıç, Hamsi, İstavrit, Lüfer, Kılıçtekir, Barbun, Kalkan, Kefal, Zargana.
Havuç
- Prostat, kolon ve mide kanserleri dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı korur.
- İçerisindeki karotenoid sayesinde gece körlüğünü ve makula dejenerasyonunu önlemeye yardımcıdır.
- Saçların daha güçlü ve daha parlak olmasını sağlar.
- Cilde aydınlık bir görünüm verir ve kırışıklık oluşma riskini azaltır.
Greyfurt
- Vücudu zararlı bakteri ve virüslerden koruyan antioksidan özelliklere sahiptir.
- Enflamasyona karşı vücudu korur, bağışıklık sistemini güçlendirir
- İştah metabolizmasının dengelenmesini sağlar.
- Kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.