Şubat ayında ne yenir?

Şubat’ta ne yenir?

Şubat ayı sebzeleri;

Brokoli, Kereviz, Pırasa, Karnabahar, Ispanak, Beyaz Lahana, Kırmızı Lahana, Brüksel Lahanası, Kırmızı – Beyaz Turp, Havuç, Şalgam, Pancar, Marul.

Şubat ayı meyveleri;

Elma, Portakal, Greyfurt, Ayva, Armut, Avokado, Limon, Kivi, Kumkuat, Muz.

Şubat ayı balıkları;

Mercan, Kılıç, Hamsi, İstavrit, Lüfer, Kılıçtekir, Barbun, Kalkan, Kefal, Zargana.

Havuç

  • Prostat, kolon ve mide kanserleri dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı korur. 
  • İçerisindeki karotenoid sayesinde gece körlüğünü ve makula dejenerasyonunu önlemeye yardımcıdır.
  • Saçların daha güçlü ve daha parlak olmasını sağlar.  
  • Cilde aydınlık bir görünüm verir ve kırışıklık oluşma riskini azaltır.  

Greyfurt

  • Vücudu zararlı bakteri ve virüslerden koruyan antioksidan özelliklere sahiptir.
  • Enflamasyona karşı vücudu korur, bağışıklık sistemini güçlendirir 
  • İştah metabolizmasının dengelenmesini sağlar. 
  • Kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.