ocak'ta ne yenir
ocak'ta ne yenir

Ocak’ta ne yenir?

Ocak ayı sebzeleri;

Brokoli, kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, taze yeşil kabak, beyaz lahana, kırmızı lahana, Brüksel lahanası, pazı, kırmızı turp, havuç, şalgam, pancar, marul, roka, biberiye, soğan, nane, maydanoz, tere

Ocak ayı meyveleri:

elma, portakal, mandalina, greyfurt, nar, ayva, armut, limon, muz

Ocak ayı balıkları:

hamsi, kefal, istavrit, lüfer, kalkan, torik

Brokoli

  • Meme, prostat, mide, kolorektal ve böbrek gibi kanser tiplerinden koruyucu bir besindir. Vücuttan toksinleri ve serbest radikalleri uzaklaştırır.
  • Cildin sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar.
  • Kalp hastalıklarından koruyucudur.
  • Gebelik döneminde tüketilmesi yararlıdır; bebeğin beyin gelişimine destek olur.

Portakal

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir; grip, soğuk algınlığı ve kulak enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki gösterir.
  • Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Göz sağlığını korur; yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltır.