Kuru Baklagil Türlüsü Malzemeleri
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 küçük konserve/ 2 su bardağı meksika fasulyesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
Kuru Baklagil Türlüsü Yapılışı
- Kuru baklagiller önceden az suda haşlanıyor.
- Soğanlar yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az pişiriliyor üzerine önce domatesler ekleniyor.
- Daha sonra tüm kuru baklagiller ve baharatlar tencereye ekleniyor.
- Üzerini hafif geçecek kadar su eklenip özdeşleşmesi sağlanana kadar pişiriliyor.