KURU BAKLAGİL TÜRLÜSÜ TARİFİ

KURU BAKLAGİL TÜRLÜSÜ TARİFİ

Kuru Baklagil Türlüsü Malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 küçük konserve/ 2 su bardağı meksika fasulyesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber

 

Kuru Baklagil Türlüsü Yapılışı

  • Kuru baklagiller önceden az suda haşlanıyor.
  • Soğanlar yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az pişiriliyor üzerine önce domatesler ekleniyor.
  • Daha sonra tüm kuru baklagiller ve baharatlar tencereye ekleniyor.
  • Üzerini hafif geçecek kadar su eklenip özdeşleşmesi sağlanana kadar pişiriliyor.