Kırmızı Pancarlı Havuçlu Çorba Malzemeleri
- 4-5 adet kırmızı pancar
- 2 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 1 adet büyük boy elma
- 1 adet soğan
- Çeyrek çay kaşığı garam masala baharatı
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yoğurt
- Parçalanmış ceviz
- Roka
Kırmızı Pancarlı Havuçlu Çorba Yapılışı
- Fırını önceden 220 derecede ısıtın.
- Pancarların kabuklarını soyup 4’e bölün.
- Havuçların kabuklarını soyup 2 ye bölün.
- Bir kasede pancar ve havuçları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.
- Daha sonra yağlanmış ve tuzlanmış pancar ve havuçları yağlı kağıt serilmiş fırın kabına aktarın, 40 dakika fırınlayın.
- Fırından çıkardığınız pancar ve havuçları soğuduktan sonra küçük parçalar halinde kesin.
- Derin bir tencerede küçük küpler halinde doğranmış soğan, elma ve garam masalayı zeytinyağında 1-2 dakika pişirin.
- Daha sonra pancar, havuç ve suyu ekleyip kaynayana dek pişirin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın kısık ateşte biraz daha pişirin.
- Çorbayı blendırdan geçirin, limon suyunu ekleyin.
- Çorbanızı kaseye aldıktan sonra üzerine 1-2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı ceviz ve 1 yemek kaşığı doğranmış roka ekleyin.
Tarif 4 porsiyondur.
Kırmızı Pancarlı Havuçlu Çorba Kaç Kalori?
1 porsiyon Kırmızı Pancarlı Havuçlu Çorba besin değerleri.
- 163 kcal Kalori
- 18,6 g Karbonhidrat
- 8,9 g Yağ
- 8 g Protein
- 3,2g Lif
Toprak altında yetişen kırmızı pancarın sebze olarak kullanılan yumruları magnezyum, demir, fosfor, çinko, potasyum ve kalsiyumun yanı sıra A, B ve C vitaminlerinden zengindir. İçerdiği sebzeler ve baharatlar ile bol antioksidanlı ve lifli bir çorbadır, bağışıklık sistemi desteklemek için iyi bir alternatiftir.