kırmızı pancarlı havuç çorbası

KIRMIZI PANCARLI HAVUÇLU ÇORBA TARİFİ

Kırmızı Pancarlı Havuçlu Çorba Malzemeleri

  • 4-5 adet kırmızı pancar
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 1 adet büyük boy elma
  • 1 adet soğan
  • Çeyrek çay kaşığı garam masala baharatı
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yoğurt
  • Parçalanmış ceviz
  • Roka

 

Kırmızı Pancarlı Havuçlu Çorba Yapılışı

  • Fırını önceden 220 derecede ısıtın.
  • Pancarların kabuklarını soyup 4’e bölün.
  • Havuçların kabuklarını soyup 2 ye bölün.
  • Bir kasede pancar ve havuçları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.
  • Daha sonra yağlanmış ve tuzlanmış pancar ve havuçları yağlı kağıt serilmiş fırın kabına aktarın, 40 dakika fırınlayın.
  • Fırından çıkardığınız pancar ve havuçları soğuduktan sonra küçük parçalar halinde kesin.
  • Derin bir tencerede küçük küpler halinde doğranmış soğan, elma ve garam masalayı zeytinyağında 1-2 dakika pişirin.
  • Daha sonra pancar, havuç ve suyu ekleyip kaynayana dek pişirin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın kısık ateşte biraz daha pişirin.
  • Çorbayı blendırdan geçirin, limon suyunu ekleyin.
  • Çorbanızı kaseye aldıktan sonra üzerine 1-2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı ceviz ve 1 yemek kaşığı doğranmış roka ekleyin.

Tarif 4 porsiyondur.

 

Kırmızı Pancarlı Havuçlu Çorba Kaç Kalori?

1 porsiyon Kırmızı Pancarlı Havuçlu Çorba besin değerleri.

  • 163 kcal Kalori
  • 18,6 g Karbonhidrat
  • 8,9 g Yağ
  • 8 g Protein
  • 3,2g Lif

 

Toprak altında yetişen kırmızı pancarın sebze olarak kullanılan yumruları magnezyum, demir, fosfor, çinko, potasyum ve kalsiyumun yanı sıra A, B ve C vitaminlerinden zengindir. İçerdiği sebzeler ve baharatlar ile bol antioksidanlı ve lifli bir çorbadır, bağışıklık sistemi desteklemek için iyi bir alternatiftir.