Kefir Mucizesi

Koyu kıvamlı, hafif ekşimsi fermente süt ürünü olan kefir mucizesi; iştahsızlık, uykusuzluk, bağırsak problemleri, bağışıklık sistemi, bronşit, astım, egzama gibi pek çok rahatsızlığın dermanı.

Sütten çok daha fazla probiyotik bakteri içerdiği için bağırsak hareketlerini düzenlemede oldukça etkilidir. Probiyotik tedavisinin en doğal yolu kefir tüketimidir. Sindirim sisteminde bulunan bakterileri düzenlemesi sayesinde hem sindirim hareketlerini hem de bağışıklık sistemini olumlu yönde etkiler. Güçlü bir bağışıklık sistemi sağlayarak vücut direncini arttırır. Grip, bronşit, astım gibi hastalıkların oluşmasını engeller. Vücuda antibiyotik etkisi yapar. Mide ülserine de sebep olan ‘Helikobakter Pilori’ bakterisini öldürür.

Vücutta alerjik reaksiyonlara sebep olan IgE etkenini baskılayan kefir, alerjik tepkilerin azalmasını sağlar. Ayrıca fermente süt ürünü olmasından dolayı laktoz intoleransı bulunanlar tarafından da rahatça tüketilebilmektedir.

Kefir vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan bir besindir. Özellikle B1, B12 ve K vitaminlerinden oldukça zengindir. Ayrıca kalsiyum ve magnezyum içeriği sayesinde de kemik sağlığı için oldukça etkilidir.

Kefiri yoğurttan ayıran özellik

Probiyotik bakterilerin direk kendisini içermesidir. Yoğurt ise probiyotik bakterilerin gelişmesi için uygun ortam sağlamaktadır.

Diğer süt ürünleri gibi verdiği tokluk hissi oldukça yoğundur. Bu nedenle sağlık yönünün yanı sıra özellikle zayıflama diyetlerinde sıkça tüketilmesi önerilmektedir. Ara öğünlerde süt yerine 1 su bardağı kadar kefir tüketimi hem tokluk hem zindelik hem de sağlık için mükemmel bir alternatiftir.