home office çalışabilmek

HOMEOFFİCE ÇALIŞABİLMEK

2020 yılında hayatımıza giren Covid-19 virüsü ile birlikte evden çalışan kişi sayısı son 2 yılda arttı. Çalışanlar için evden çalışmak bazen avantajken maalesef bazen dezanvantaj olabiliyor. Peki, evden çalışırken daha motive ve daha sağlıklı olmak için neler yapabiliriz?

  1. Mesai saatlerine uymaya çalışın.

Evde çalışırken iş ve özel hayat zamanı birbirine karışabiliyor. Bu da hayatta karmaşıklık, döngüye kapılma hissi gibi olumsuz duygulara neden oluyor. Gününüzü işe gidiyormuş gibi planlayıp iş saatlerinde evle alakalı işler yapmayın, iş saatleri dışında da işle alakalı çalışmayın. Motive olmakta zorlanıyorsanız günlük, haftalık ve aylık planlar yapabilirsiniz.

  1. Çalışma alanınızı düzenleyin.

İmkânınız varsa sadece iş hayatınız için kullandığınız bir masa ve işe uygun bir düzen daha motive çalışmanızı sağlayabilir. Ayrıca kontrolsüz yeme atakları ve dikkat dağınıklığı olmaması için mutfakta çalışmamanız daha iyi olacaktır.

  1. Hareket edin.

Homeoffice çalışan kişiler genelde sabah bilgisayar başına oturup hareketsiz bir şekilde akşam geç saatlere kadar çalışabilmekte. Bu, kas kemik yapısını bozduğu gibi kilo kontrolünü de zorlaştırıyor. 1-2 saatte bir olacak şekilde 10-15 dakika esneme hareketi yapmak bu konuda sizi rahatlatabilir.

  1. Kahvaltıyı atlamayın.

Kahvaltıyı atlamak evden çalışırken yapılan en büyük hatalardan biri. Uzun süre aç kalmak veya durmadan bir şeyler atıştırmak kan şekeri düzeyini uzun vadede bozup birçok hastalığı tetikliyor. Sabah kalktığınızda çok geç saatlere kalmadan yumurta, peynir ve ekmekli klasik bir kahvaltı yapabilirsiniz ya da çok yoğun bir gündeyseniz süt veya yoğurda yulaf gibi kahvaltılık gevrekler de ekleyebilirsiniz. Ancak kahvaltıyı tamamen atlamak daha çok acıkmanıza ve sonraki öğünlerde kontrolü kaybetmenize neden olabilir.

  1. Aburcubura yüklenmeyin.

 Gün içinde aburcubur yemektense yemek saatinizde önceki günden kalan yemekleri ısıtabilir, çorba içebilir ya da kendinize güzel bir sandviç yapabilirsiniz.

  1. Çay-kahve tüketimini abartmayın. Su içmeyi ihmal etmeyin.

Gelelim sıvı besinlere… En sevdiğiniz bardağınız veya şişenize su koyup gün içinde belirlediğiniz su miktarının tamamını içmeye çalışın. Su hedefinizi tamamladıktan sonra çay veya kahve içmeye çalışın.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif