Fırında Şekersiz Ayva Tatlısı Malzemeleri
- 2 adet ayva
- Toz tarçın
Fırında Şekersiz Ayva Tatlısı Yapılışı
- Ayvaları ikiye ayırıp çekirdek kısımlarını çıkarın (kabuklarını soymaya gerek yoktur).
- 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Yumuşayan ayvalarınızı servis tabağına alın üzerine tarçın serpin.
- İsteğe göre üzerine 1 top dondurma koyarak tüketebilirsiniz.
Açıklama: Soğuk kış aylarında tercih edebileceğiniz düşük kalorili hazırlaması kolay muhteşem bir tariftir. Eskiden sobada pişirdiğimiz ayvayı fırında da pişirmek mümkün. ½ adet pişmiş ayva 1 porsiyon meyve yerine tüketilebilir. Gluten içermediği için gluten intoleransı olanlar tüketebilir. İlave şeker içermediği için diyabet hastalarının tüketmesi için de uygundur, üzerine ilave edilen tarçınla da kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. ½ adet pişmiş ayva ortalama 60-70 kaloridir.