düşük kalorili diyetler

Düşük Kalorili Diyetler

Günlük alınan kalorinin çok kısıtlı olduğu diyetlerdir. Genellikle morbit obezite tedavilerinde, epilepsi ataklarında kısa süreli oılarak uygulanan ketojenik, karbonhidrat içeriği çok düşük olan bir beslenme programıdır. Tedavi amaçlı ve kısa süreli uygulanmasına izin verilen bu diyet pek çok zayıflama diyetinde de başlangıç aşaması olarak yer almaktadır.

düşük kalorili salata

Düşük kalorili ve Tek tip beslenme

Tek tip beslenme ve ya az öğün ile beslenme gibi kalori alımını kısıtlayan diyetlerde yine zayıflama amaçlı kullanılan düşük kalorili diyetlerdir. Bu diyetler vücudu ani olarak sarstıkları için hızlı kilo kaybı görülse de kayıp aslında kilo ve ya yağ değil sudur. Uzun vadede yapıldığında ciddi beslenme problemlerine yol açabileceği gibi bilinmeyen bir sağlık problemi veya alerjik durum varlığında büyük sağlık problemlerine de yol açabilmektedir.

Düşük kalorili yapılan her diyet vücudu yorup, bazal metabolizmayı yavaşlatmaktadır. Bunun sonucunda da yapılan her diyette kilo kaybı daha da zorlaşmaktadır. Bu diyetler uygulandıkları sürece fizyolojik ve psikolojik açıdan büyük açlıklar oluştuğu için diyet programı tamamlandığında oluşan doymama hissi, sürekli yeme isteği, diyetlerde yasaklanan besinlere saldırma gibi davranış bozuklukları sıklıkla görülmektedir. Bu da verilen kiloların fazlasıyla geri alınmasına neden olmaktadır.

İstenilen her besinin tüketildiği, nerde nezaman nasıl yenilebileceğinin öğretildiği beslenme programları sonucunda ise böyle bir açlık oluşmayacağı için kilo koruma dönemi çok daha kolay geçmekte ve kalıcı kilo kaybı sağlanabilmektedir.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif