DİYET CHEESECAKE TARİFİ

DİYET CHEESECAKE TARİFİ

Diyet Cheesecake Malzemeleri

Kreması için;

  • 75 g süzme yoğurt
  • 100 g labne peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı tatlandırıcı (splenda)

Tabanı için;

  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tatlandırıcı (splenda)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Meyveli sos için;

  • Yarım su bardağı böğürtlen
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tatlandırıcı (splenda)

Diyet Cheesecake Yapılışı

  • Öncelikle yumurtayı çırpıp kepeği, tatlandırıcıyı ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Muffin ya da küçük kek kalıplarına çok ince tabaka şeklinde döküp paylaştırıyoruz,
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişiriniz.
  • Diğer tarafta süzme yoğurdu, labne peyniri ve tatlandırıcıyı ekleyerek karıştırıyoruz,
  • Diğer malzemelerde tamamlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • Meyve sosu için böğürtlen ve tatlandırıcıyı sos kabına alıyoruz üzerine limon suyunu da ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Pişen cheesecake tabanlarını fırından çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Taban soğuduktan sonra üzerine krema karışımını döküp yayıyoruz,
  • En üste de hazırladığımız meyve sosunu da ekledikten sonra buzlukta biraz bekletiyoruz (buzlukta biraz kıvam kazandıktan sonra muffin kalıplardan çıkarmak daha kolay oluyor, bu nedenle buzlukta bekletiyoruz).

Tarif 4 porsiyondur.

Diyet Cheesecake Kaç Kalori?

1 porsiyon Diyet Cheesecake besin değeri.

  • 273 kcal enerji
  • 7 g protein
  • 19 g yağ
  • 3 g lif