Diyet Cheesecake Malzemeleri
Kreması için;
- 75 g süzme yoğurt
- 100 g labne peyniri
- 2-3 yemek kaşığı tatlandırıcı (splenda)
Tabanı için;
- 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı tatlandırıcı (splenda)
- 1 çay kaşığı tarçın
Meyveli sos için;
- Yarım su bardağı böğürtlen
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tatlandırıcı (splenda)
Diyet Cheesecake Yapılışı
- Öncelikle yumurtayı çırpıp kepeği, tatlandırıcıyı ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
- Muffin ya da küçük kek kalıplarına çok ince tabaka şeklinde döküp paylaştırıyoruz,
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişiriniz.
- Diğer tarafta süzme yoğurdu, labne peyniri ve tatlandırıcıyı ekleyerek karıştırıyoruz,
- Diğer malzemelerde tamamlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Meyve sosu için böğürtlen ve tatlandırıcıyı sos kabına alıyoruz üzerine limon suyunu da ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Pişen cheesecake tabanlarını fırından çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Taban soğuduktan sonra üzerine krema karışımını döküp yayıyoruz,
- En üste de hazırladığımız meyve sosunu da ekledikten sonra buzlukta biraz bekletiyoruz (buzlukta biraz kıvam kazandıktan sonra muffin kalıplardan çıkarmak daha kolay oluyor, bu nedenle buzlukta bekletiyoruz).
Tarif 4 porsiyondur.
Diyet Cheesecake Kaç Kalori?
1 porsiyon Diyet Cheesecake besin değeri.
- 273 kcal enerji
- 7 g protein
- 19 g yağ
- 3 g lif