Brokoli Çorbası Malzemeleri
- 1 büyük dal brokoli
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Brokoli Çorbası Yapılışı
- Brokoli dallarından küçük parçalara ayrıldıktan sonra 4-5 dakika az suda hafif haşlanır. Daha sonra suyu süzülüp bir kenarda bekletilir.
- Yağlar tencereye konulup doğranmış soğan ve rendelenmiş havuç kavrulur.
- Doğranmış iki diş sarımsak ve un da eklenip kavurma işlemine devam edilir.
- Daha sonra su eklenir ve devamlı karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca brokolileri ilave edilir 4-5 dakika daha pişirilir.
- Sonra iki bardak süt de eklenip pişirmeye devam edilir. 4-5 dakika yeterli sonra tuz ve karabiber konulup bir taşım daha kaynatılır.
- Çorba sıcakken el blendırından geçirilir.
Tarif 8 kişiliktir.
Brokoli Çorbası Kaç Kalori?
Brokoli Çorbası 1 porsiyon (1 kepçe) içeriği
- 92 kcal enerji
- 2,7 g protein
- 4.6 g yağ
- 9,9 g karbonhidrat
Afiyet olsun.
Diyetlif