Bademli Kuru Kayisi Toplari Malzemeleri
- 15 adet kuru kayısı
- 100 gram badem
- Yarım çay kaşığı tarçın
Bademli Kuru Kayisi Toplari Yapılışı
- Kuru kayısıları sıcak suda 10-15 dakika bekletin
- sudan alıp blenderde püre haline getirin
- Bademleri de robottan geçirip toz haline getirin
- Kayısıları, bademleri ve toz tarçını bir kapta alıp eşit dağılıncaya kadar karıştırın
- Parçalar halinde alıp elinizde yuvarlayarak küçük toplar yapın
- İsteğe göre dışını hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz
Açıklama: Bu ölçülerden ortalama 12-15 adet kayısı topları çıkar. 1 top ortalama 60 kaloridir. 1 top, 1 porsiyon meyve yerine tüketilebilir. Çocukların ve yetişkinlerin tüketilebileceği sağlıklı ara öğün alternatifleridir. Karbonhidratla beraber yağ ve protein içerdiğinden şeker hastalarının ara öğünlerde tüketmesi kan şekerinin dengelenmesine yardımcıdır.