bademli kuru kayısı topları

BADEMLİ KURU KAYISI TOPLARI TARİFİ

Bademli Kuru Kayisi Toplari Malzemeleri

  • 15 adet kuru kayısı
  • 100 gram badem
  • Yarım çay kaşığı tarçın

 

Bademli Kuru Kayisi Toplari Yapılışı

  • Kuru kayısıları sıcak suda 10-15 dakika bekletin
  • sudan alıp blenderde püre haline getirin
  • Bademleri de robottan geçirip toz haline getirin
  • Kayısıları, bademleri ve toz tarçını bir kapta alıp eşit dağılıncaya kadar karıştırın
  • Parçalar halinde alıp elinizde yuvarlayarak küçük toplar yapın
  • İsteğe göre dışını hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz

Açıklama: Bu ölçülerden ortalama 12-15 adet kayısı topları çıkar. 1 top ortalama 60 kaloridir. 1 top, 1 porsiyon meyve yerine tüketilebilir. Çocukların ve yetişkinlerin tüketilebileceği sağlıklı ara öğün alternatifleridir. Karbonhidratla beraber yağ ve protein içerdiğinden şeker hastalarının ara öğünlerde tüketmesi kan şekerinin dengelenmesine yardımcıdır.