Patatesli Ispanaklı Mantarlı Graten Malzemeleri
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 orta boy patates
- 1 demet ıspanak
- 10 adet mantar
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tam yağlı süt (200 ml)
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber
- ½ çay bardağı zeytinyağı
Patatesli Ispanaklı Mantarlı Graten Yapılışı
- Uygun tavaya sıvı yağ dökülür ve piyazlık doğranmış soğan, küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve 2 dakika sotelenir.
- Daha sonra ince doğranmış patates tavaya eklenir. Ara ara karıştırılarak sotelenir.
- Patates hafif yumuşayınca iyice yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
- Baharatlar eklenir.
- Karışım suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Karışım suyunu çektiğinde un eklenir ve kavrulur.
- Süt yavaş yavaş eklenir.
- Bu arada başka bir kapta yüksek ateşte mantar sotelenir.
- Karışım ve mantar karıştırılır, ocaktan alınır.
- Karışım, fırın için uygun bir kaba alınır (kabı hafif yağlayabilirsiniz.) ve üzerine kaşar eklenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.
Tarif 4 porsiyondur.
Patatesli Ispanaklı Mantarlı Graten Kaç Kalori?
1 porsiyon Patatesli ıspanaklı mantarlı graten besin değeri.
- 322 kcal enerji
- 25,4 g Karbonhidrat
- 18,9 g Yağ
- 6,1 g Lif
- 11,9 g Protein