diyet urunler

Diyet ürünlerde kilo aldırıyor!

Piyasada sayısı her gün artan diyet ürünler, bisküviler, krakerler, içecekler, çikolatalar.. Peki sahiden o kadar masumlar mı?

Son zamanların modası sağlıklı beslenme (!) trendi yayıdıkça bu tarz ürünlere olan talepte artmakta. Hemen hemen her ürünün diyet versiyonu piyasada mevcut. Fakat sadece paketindeki ‘diyet’ ‘light’ gibi ibarelere aldanıp etiket okumadan tüketirsek, bu ürünlerin tuzağına düşmüş oluruz.

Bu ürünler oluşturulurken yapılan şey aslında çok basit; şekerini ve ya yağını çıkartmak. Ee ne var bunda diyorsanız evet haklısınız hiç bir problem yok, hatta iyi bile. Fakat yağı azaltılmış ve ya şeker oranı azaltılmış bu ürünlerde azaltılan besin öğesi yerine ne idame edilmiş? İşte asıl soru bu. Yağı azaltılan herhangi bir üründe azaltılan bu yağ yerine karbonhidrat ve ya protein takviyesi yapılırken aynı şekilde şeker oranı azaltılmış bir üründe de yağ ve protein oranı ve ya kompleks karbonhidrat oranı artıyor. Bu gerçek ürünleri sağlıksız kılmıyor elbette ama görüldüğü kadar masum olmadığını belirtiyor.

Aman canım nasılsa bu bisküvi diyet diye paketlerce yemek ve ya aman bu çikolata light diye her fırsatta bu ürünlere sığınmak doğru bir yaklaşım değildir. Yediğim her ürün diyet, light ve ya Orijinal hiç fark etmez ne yersek mutlaka etiketini okumalıyız. Ne içeriyor ne kadar içeriyor farkına varmalıyız. Daha sonra neyin yerine idame ettirebileceğimiz kararına  varıp o şekilde tüketmeliyiz.

Tüm zayıflama diyetlerinde önemli olan miktar kontrolüdür. Porsiyonu ve besin dengesini koruyabilirsek kilo kaybını sağlamamak için hiç bir neden kalmaz. Diyet ürün ve normal üğrün arasındaki fark bizim için miktarlarda ortaya çıkacaktır. Klasik bir tahıllı bisküviden 2 adet yiyebiliyorsak, diyet üründe 3-4 adet yiyebiliyor hale geliriz, paketlerce değil.

Sağlıklı ve zinde günler dileriz

Diyetlif