zeytinyağlı pırasa

ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ

Zeytinyağlı Pırasa Malzemeleri

  • 4 adet orta boy pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı

  • Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan sonra verev şeklinde doğrayın.
  • Kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz havuçları pırasalarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  • Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirin. Duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin. Zeytinyağın yarısını ekleyerek hafifçe kavurun.
  • Bir bardakta portakal suyu, limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ekleyin.
  • Toz şeker ve tuzunu ilave ederek hafifçe karıştırın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edin. Şifa kaynağı kış sebzesi pırasayı tüm sevdiklerinizle paylaşın.

4 porsiyondur.

Zeytinyağlı Pırasa Kaç Kalori?

1 porsiyon Zeytinyağlı Pırasa besin değerleri.

  • 184 kcal enerji
  • 17 gram karbonhidrat
  • 4 gram protein
  • 11 gram yağ