Zeytinyağlı Pırasa Malzemeleri
- 4 adet orta boy pırasa
- 2 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet limon suyu
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı
- Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan sonra verev şeklinde doğrayın.
- Kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz havuçları pırasalarla uyumlu olacak şekilde kesin.
- Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirin. Duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin. Zeytinyağın yarısını ekleyerek hafifçe kavurun.
- Bir bardakta portakal suyu, limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ekleyin.
- Toz şeker ve tuzunu ilave ederek hafifçe karıştırın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
- Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edin. Şifa kaynağı kış sebzesi pırasayı tüm sevdiklerinizle paylaşın.
4 porsiyondur.
Zeytinyağlı Pırasa Kaç Kalori?
1 porsiyon Zeytinyağlı Pırasa besin değerleri.
- 184 kcal enerji
- 17 gram karbonhidrat
- 4 gram protein
- 11 gram yağ