Serinletici Ara Öğünler

Yaz aylarının gelmesiyle yağlı gıdalardan zorunlu bir şekilde uzaklaşmaya başlayan insanlar, iç serinletici ürünler tercih etmektedir. Ara öğünlerde hem kalorisi yüksek olmayan hem de içinizi serinletecek ürünler tercih edilmektedir.

Hafif zeytinyağlı yemekler, salatalar gibi besinler her zaman diyet yapan kişilerin tercihi olmaktadır. Ancak her zaman içinizi ferahlatan bu ürünlerin bir porsiyonu bazen yüksek kalorilerin alınmasına neden olabilir. Şeker oranı yüksek, besin değerleri düşük olan bu yiyecekler, daha kısa sürede acıkmaya neden olduğu için kan şekerinin ani yükselip inmesine neden oluyor.

Bu Ürünleri Nasıl Tüketmeli?

Bu ürünleri tüketmeniz kısa süre sonra acıkmanıza neden olacağından alternatif ürünler tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

Mesela karpuz ve peynir ikilisi hem düşük kalorili hem de serinletici bir ara öğün olarak tercih edilebilir. 3 parmak kalınlığında bir dilim karpuz ve 30 gram peynir size hem doyurucu hem de besleyici bir ara öğün sağlamaktadır.

Milkshake ve smootie’ler ise son yıllarda rengarenk seçenekleri ile herkesin favorisi, ama bunları hazır almak yerine blenderda ezilmiş olan meyvelerle kefiri karıştırıp tüketebilirsiniz.

Bol şekerli limonatalardan da aynı şekilde uzak durmanız gerekmektedir. 30 gram cevizle birlikte tüketeceğiniz el yapımı şekersiz limonata size sağlıklı bir ara öğün seçeneği sunacaktır. Ancak düşük tansiyonu olanlar için uygun olmayabilir.

Masum Tatlı Yoktur

Yüksek oranda  süt içeren dondurmalar birçok kişi için masum görünse de, oldukça zararlıdır. Bir porsiyon yemenin sakıncası olmadığı bu ürünlerin kakao ve meyveli olanları tercih edilebilir.

Çayını ve kahvesini şekersiz içenler ise bu konuda daha şanslılar. Çünkü tam buğdaylı ve glikoz içermeyen kurabiyelerden bir iki tane yiyebilecek olan bu kişiler, buzlu kahve ile birlik sağlıklı bir ara öğün oluşturabilirler. Tabi kahvenin içinde şeker ve şurup gibi katkıların olmaması kaydıyla, tüketilebilir.