Kırmızı soğan turşusu

KIRMIZI SOĞAN TURŞUSU TARİFİ

Kırmızı Soğan Turşusu Malzemeleri

  • Kırmızı soğan
  • Elma sirkesi
  • Karabiber tanesi
  • Kimyon tohumu
  • Hardal tohumu
  • Defne yaprağı
  • Rezene tohumu
  • Sumak

Kırmızı Soğan Turşusu Yapılışı

  • Kırmızı soğanları piyazlık, yarım ay seklinde doğrayın.
  • Sumak hariç bütün baharatları bir tavaya alıp 3-5 dk. kokusu çıkana kadar çevirin.
  • Önceden temizlediğiniz turşuluk kavanoza aktarın.
  • Soğanları eklerken bütün katlara sumak serpin.
  • Soğanların üzerini geçecek kadar elma sirkesiyle doldurup buzdolabına kaldırın.
  • Sonraki gün turşunuz hazır.
  • Yaklaşık 3-6 ay buzdolabında saklayabilirsiniz.