Kırmızı Soğan Turşusu Malzemeleri
- Kırmızı soğan
- Elma sirkesi
- Karabiber tanesi
- Kimyon tohumu
- Hardal tohumu
- Defne yaprağı
- Rezene tohumu
- Sumak
Kırmızı Soğan Turşusu Yapılışı
- Kırmızı soğanları piyazlık, yarım ay seklinde doğrayın.
- Sumak hariç bütün baharatları bir tavaya alıp 3-5 dk. kokusu çıkana kadar çevirin.
- Önceden temizlediğiniz turşuluk kavanoza aktarın.
- Soğanları eklerken bütün katlara sumak serpin.
- Soğanların üzerini geçecek kadar elma sirkesiyle doldurup buzdolabına kaldırın.
- Sonraki gün turşunuz hazır.
- Yaklaşık 3-6 ay buzdolabında saklayabilirsiniz.
Back to Top