fırında baharatlı karnabahar tarifi

FIRINDA BAHARATLI KARNABAHAR TARİFİ

Fırında Baharatlı Karnabahar Malzemeleri

  • 1 adet karnabahar (orta boy)
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Baharatlı Karnabahar Yapılışı

  • Karnabaharı dik olarak tutun ve dilimleyin. Dilimler 1,5-2 cm arasında olmalı. Dilimleri birbirine eşit boylarda tutmaya çalışın. Gerekirse keserek küçültün.
  • Tüm baharatları bir kaseye alın, zeytinyağını üzerine ekleyip karıştırın.
  • Karnabaharları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Baharatlı yağ karışımını bir fırça yardımıyla dilimlerin hem alt hem de üstüne sürün.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece turbo veya fanlı ayarda 28-30 dakika kontrollü olarak pişirin. Piştiğinden emin olmak için sap kısmını bıçak veya kürdanla kontrol edin.
  • Fırından çıkardık sonra dilediğiniz sosla, yoğurtla servis edin.

3 porsiyondur.

Fırında Baharatlı Karnabahar Kaç Kalori?

1 porsiyon Fırında Baharatlı Karnabahar besin değerleri.

  • 78 kcal enerji
  • 4 gr karbonhidrat
  • 4 gr protein
  • 5 gr yağ