kabak mezesi tarifi

KABAK MEZE TARİFİ

Kabak Meze Malzemeleri

  • 2 adet kabak
  • 2 adet sarımsak
  • 35 ml zeytinyağı
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 40 ml limon
  • 20 gr dereotu
  • 30 gr ceviz

Kabak Meze Yapılışı

  • Kabakları çekirdekli kısma kadar rendeleyin.
  • İnce kesilmiş sarımsakları zeytinyağı ile tavada çevirin.
  • Kabakları ekleyip suyunu salana kadar yaklaşık 7-10 dk. kavurun.
  • Kabaklar al dente (biraz diri) olunca ateşten alın ve suyunu süzün, soğumaya bırakın.
  • Süzme yoğurdunuza bütün limonun kabuğunu, kıyılmış ceviz ve dereotu ekleyin.
  • Soğumuş kabak karışımını da ekleyin.
  • Üzerine zeytinyağı ve cevizle servis edebilirsiniz