Fırında Sebzeli Somon Malzemeleri
- 2 adet somon fileto
- 40 gr brokoli
- 40 gr bebek patates
- 1 adet kabak
- 30 gr çeri domates
- 2 adet limon
- 3 adet sarımsak
- 70 ml zeytinyağı
- 10 gr fesleğen
Fırında Sebzeli Somon Yapılışı
- Fırını 185 dereceye getirin.
- Patatesleri temizleyip ikiye kesin.
- Büyük patates kullanıyorsanız daha küçük parçalara kesin.
- Zeytinyağı ve tuz ile fırın kabınıza alın ve 20-25 dk. pişirin.
- 1 limonun önce kabuğunu rendeleyin sonra suyunu sıkın.
- Limon suyu zeytinyağı ve biraz tuz ile bir sos hazırlayın.
- Halka şeklinde kestiğiniz kabak, brokoli, çeri domates ve ezilmiş sarımsakları fırın kabına ekleyin.
- Üzerine bir iki kaşık sosunuzdan ekleyin 15 dk. pişirin.
- Bu sırada somonunuzu yıkayın, kurulayın ve limon zeytinyağı sosundan üzerine ekleyin.
- Fırın kabına halka seklinde kesilmiş diğer limonun üzerine yerleştirin ve 10 dk. daha pişirin.
- Fırından çıkınca ince kestiğiniz fesleğenlerle topping yapın ve servis.
Back to Top