incir tatlısı

İNCİR TATLISI TARİFİ

İncir Tatlısı Malzemeleri

  • 3 adet taze incir
  • 500 gr süt
  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1-2 yemek kaşığı bal

İncir Tatlısı Yapılışı

  • Tencereye süt, yulaf kepeği, nişasta ve püre haline getirdiğiniz inciri kısık ateşte karıştırarak pişiriniz.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine tarçın ve bal ekleyin ve karıştırın.
  • Servis yapacağınız kaplara eşit olacak şekilde paylaştırınız, ılımasını bekleyiniz
  • Ilıdıktan sonra buzdolabına koyarak soğuk servis yapınız.

4 porsiyondur.

İncir Tatlısı Kaç Kalori?

1 porsiyon İncir Tatlısı besin değerleri.

  • 136 kkal enerji
  • 6.2 g protein
  • 28 g karbonhidrat
  • 0.8 g yağ
  • 2 g lif içerir

Tavsiye: Ara öğünlerde 1 porsiyon meyve yerine tüketilebilir.