İncir Tatlısı Malzemeleri
- 3 adet taze incir
- 500 gr süt
- 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1-2 yemek kaşığı bal
İncir Tatlısı Yapılışı
- Tencereye süt, yulaf kepeği, nişasta ve püre haline getirdiğiniz inciri kısık ateşte karıştırarak pişiriniz.
- Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine tarçın ve bal ekleyin ve karıştırın.
- Servis yapacağınız kaplara eşit olacak şekilde paylaştırınız, ılımasını bekleyiniz
- Ilıdıktan sonra buzdolabına koyarak soğuk servis yapınız.
4 porsiyondur.
İncir Tatlısı Kaç Kalori?
1 porsiyon İncir Tatlısı besin değerleri.
- 136 kkal enerji
- 6.2 g protein
- 28 g karbonhidrat
- 0.8 g yağ
- 2 g lif içerir
Tavsiye: Ara öğünlerde 1 porsiyon meyve yerine tüketilebilir.