Zeytinyağlı Yeşil Domates İçin Malzemeler
- 6 adet sert, yeşil domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ yemek kaşığı domates salçası
- 3 silme yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 adet limon suyu
- ½ su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Yeşil Domates Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağıyla birlikte yemeği pişireceğiniz tencereye aktarın.
- Yeşil ve sert domatesleri, öncelikle halka olarak dilimleyin. Ardından küçük küpler halinde doğrayın.
- Doğradığınız kuru soğanı, hafif bir şekilde renk alana kadar zeytinyağında kavurun. Domates salçasını da ekledikten sonra kavurma işlemini sürdürün.
- Küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri tencereye alın, orta ateşte fazla karıştırmadan domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pilavlık bulguru domateslerin üzerine ekleyin. Limon suyu ve sıcak suyu ilave edin. Tüm malzemeyi bir kez karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Orta ateşte, bulgur pişene ve yemek suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
4 porsiyondur.
Zeytinyağlı Yeşil Domates Kaç Kalori?
1 porsiyon Zeytinyağlı Yeşil Domates besin değerleri.
- 197 kcal enerji
- 4 gram protein
- 22 gram karbonhidrat
- 10 gram yağ