fizyoterapi ve beslenme

Fizyoterapi ve Beslenme

Kas, kemik ve sinir sisteminden kaynaklanan birçok hastalığın tedavisinde fizyoterapi kullanılmaktadır. Fizyoterapiye ihtiyacı olan hastalar, genelde tek bir yerlerini çalıştıran ya da fiziksel aktivitelerde zayıf olan hastalardır.

Hareket sistemini etkileyen birçok hastalığın özellikle kas, kemik ve eklemler üzerinde olumsuz etkide bulunması fazla kilolar nedeniyle ortaya çıkar. Vücutta taşınması gereken kilo ne kadar ağırlaşırsa, kemik ve eklem sistemleri de o kadar zorlanmaya başlar. Kemikleri zorlamamak için ideal kilonun korunması şarttır.

İdeal kilo, normal olan ve olması gerekendir. Fazla olan her bir kilo, ihtiyacınızdan fazlasını tükettiğiniz bir hatalı beslenmenin getirisidir. Fizyoterapi ve beslenme ilişkisi de bu nedenle oldukça önemlidir.

Kemik Sağlığını Nasıl Koruyabilirsiniz?

Kemik sistemini güçlendirmek, vücudun önemli bir yapıtaşı olan bu sistemi korumak için tüketilmesi gereken kalsiyum grubu, her yaşta insan için farklı oranlardadır. Günde 2 porsiyon olarak;

  • Süt,
  • Kefir,
  • Ayran,
  • Yoğurt,
  • Peynir gibi süt ürünlerinin tüketilmesi oldukça önemlidir.

Bunun yanında yaz kış D vitaminine ihtiyacı olan vücudumuzu sağlam bir şekilde idam ettirmek için 30 dakikalık yürüyüşler oldukça katkıda bulunacak, daha güçlü eklemlere sahip olmayı kolaylaştıracaktır.  Kalsiyum içeren besinler, her yaşta aksatılmadan tüketilmelidir.

Fizyoterapi yapan doktor

Fizyoterapi Hangi Durumlarda Gereklidir?

Mesela sürekli balık tutan bir insanın kollarında eklemlerle ilgili sorunlar oluşabilir. Aşırı hareket ettirilen ve sinirleri zedelenen bölgelerde fizyoterapi şarttır.

Besinlerden en önemli grup, proteinlerdir. Proteinler de en kaliteli şekliyle et ürünlerinde bulunmaktadır. Kırmızı ve yaz et tüketiminin yanı sıra, kuruyemiş, muz, kayısı, kivi ve patates zengin bir magnezyum kaynağı olduğu için tüketilmelidir.

Hangi Besinler Sinir Sistemini Geliştirir?

Sinir sisteminin genel sağlığını korumak içinse, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde alınması oldukça önemlidir.

Bunu dışında sağlıklı doymamış yağ asitleri, iyot, demir ve çinko tüketiminin de yüksek olması gerekmektedir. Aslında doğadaki tüm besinleri abartmadan tüketmeniz, sağlığınız için yeterlidir. Paketlenmiş gıdalar ve işlenmiş ürünler tüketmediğiniz sürece her hastalıktan korunmuş olursunuz.

Özellikle sinir sisteminin gelişimi için tüketilmesi gereken besinler, dengeli bir şekilde alınmalı ve doğal iyotlar tercih edilmelidir.