BROKOLİLİ KIŞ MEZESİ

Malzemeler (4 porsiyon):

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 orta boy brokoli
  • ¼ demet dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 7-8 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Yapılışı:

Havuçlar rendelenir 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte biraz yumuşayana kadar sotelenir.

Brokoliler küçük çiçekler halinde buharda haşlanır, yeşil rengini çok kaybetmeden pişirme işlemi tamamlanır. Cevizler bıçakla küçük küçük doğranır, sarımsaklar ezilir, dereotları da ince ince doğranır. Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez, ince ince doğranmış dereotu, ceviz ve tuz karıştırılır. Soğutulmuş havuç ve küçük parçalara ayrılmış brokoliler de eklenerek güzelce harmanlanır. Afiyet olsun.

Besin Değeri:

1 porsiyon için:

Enerji: 186 kcal

Protein: 5,6 g

Yağ: 14,9 g

Karbonhidrat: 7,5 g

Lif: 2,9