Biberli Karnıyarık Malzemeleri
- Yağ biberi veya dolmalık renkli biberlerden olabilir
- Yeşil mercimek
- Bulgur
- Salça
- Maydanoz, dereotu (isteğe bağlı diğer yeşilliklerde olabilir)
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (isteğe bağlı değişebilir)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Biberli Karnıyarık Yapılışı
- Malzemelerde özellikle miktar belirtilmedi, çünkü iç malzemesini istediğiniz yoğunlukta kendinizce ayarlayabilirsiniz. Bizim tarife göre 6 adet kapya yani yağ biberi, yaklaşık 1 su bardağı kadar yeşil mercimek ve bulgur kullanılmıştır.
- Öncelikle yeşil mercimeği güzelce yıkayıp haşlıyoruz, diğer tarafta bulguru da aynı şekilde yıkıyoruz, dilerseniz haşlayabilirsiniz ancak haşlamadan üzerine kapatacak kadar sıcak su döküp beklettiğinizde de yeterince yumuşamış olacaktır.
- Haşlanan yeşil mercimeği ve suda bekleyip şişen bulgurları, salçayı, baharatları ve yeşillikleri de karıştırarak iç harcını hazırlıyoruz.
- Burada kuru soğanı rendelenmiş olarak kullanabilirsiniz.
- Biberleri de yıkadıktan sonra ortadan dikine olacak şekilde bölüyoruz, içini temizliyoruz.
- Hazırladığımız bu içten kaşık yardımıyla paylaştırıyoruz (bir bibere yaklaşık1,5 yemek kaşığı kadar harç koyduk), daha sonra üzerine rendelenmiş kaşardan da koyarak önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar ve biberler biraz yumuşayana kadar (biberler daha yumuşak olsun isterseniz harcı koymadan birkaç dakika fırınlayabiliriz ya da sıcak suya daldırıp çıkarabiliriz) yaklaşık 15-20 dakika bekletiyoruz ve sıcak sıcak yiyoruz.
Biberli Karnıyarık kaç kalori?
Biberli Karnıyarık 2 adet 1 porsiyon içeriği
- 93 kcal enerji
- 4.2 g protein
- 4.4 g yağ
- 9.2 g karbonhidrat
- 3.9 g lif
Afiyet olsun.
Diyetlif
Sağlıklı ve zinde günler dileriz
Diyetlif
