Tarçınlı Krep Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yağsız süt
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 dilim tam buğday ekmeği
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 4 tatlı kaşığı krep şurubu (light olabilir.)
Tarçınlı Krep Yapılışı
- Tabanı düz olan bir kase içine yumurtalar kırılır, süt ile tarçın ilave edilerek iyice çırpılır.
- Ekmek dilimleri süt ve yumurta karışımında iyice çekene kadar ıslatılır.
- Yapışmaz tava orta ateşte ısıtılır, margarin eklenir, ıslatılmış ekmek dilimleri yerleştirilir.
- İki tarafı da 2,5-3 dakika kızartılır.
- Üzerine şurup gezdirilir, sıcakken servis yapılır.
Tarçınlı Krep Kaç Kalori?
1 porsiyon Tarçınlı Krep besin değerleri.
- 192 kcal Enerji
- 20 g Karbonhidrat
- 8,4 g Protein
- 8,6 g Yağ