SÜZME YOĞURTLU ÇERİ MEZE TARİFİ

Süzme Yoğurtlu Çeri Meze Malzemeleri

  • 150 gr çeri domates
  • 2 adet limon
  • 5 gr taze kekik
  • 5 gr taze biberiye
  • 5 gr kimyon tohumu
  • 25 ml zeytinyağı
  • 150 gr süzme yoğurt
  • 1 adet sarımsak
  • Tuz karabiber

Süzme Yoğurtlu Çeri Meze Yapılışı

  • Bir limonun etrafından ince şeritler çıkarın.
  • Beyaz kısmının gelmemesine dikkat edin.
  • Domates, bir limonun şeritleri, sarımsak, taze kekik, biberiye, kimyon tohumu ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk., domateslerin üzeri biraz kararana kadar pişirin.
  • Bu sırada süzme yoğurda bir limonun kabuğunu rendeleyin.
  • Üzerine fırından çıkardığınız domates karışımını ekleyin.
  • Dilerseniz pul biber ile servis edebilirsiniz.