Şekersiz İncir Pestili Malzemeleri
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı pekmez
- 3 yemek kaşığı mısırnişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kuru incir (140 g)
- 1 çaybardağı kıyılmış badem
- (60 g)
- Yarım çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı (20 g)
Şekersiz İncir Pestili Yapılışı
- Kuru incir, Antep fıstığı ve badem hariç tüm malzemeleri ocağa alın, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın.
- Kıvam almaya yakın kalan malzemeleri de ekleyin. Bir iki dakika daha karıştırıp borcama dökün.
- Soğuyunca keserek servis edin.
Tarif 20 porsiyondur.
Şekersiz İncir Pestili Kaç Kalori?
1 porsiyon Şekersiz İncir Pestili besin değerleri.
- 81,9 kkal
- 12 g karbonhidrat
- 2,9 g yağ
- 1,1 g lif
- 1,5 g protein
