Panzanella Malzemeleri
- 2 adet Ekmek
- 15 gr Kırmızı soğan veya tursusu
- 30 gr Çeri domates
- 5 gr Fesleğen
- 30 gr Salatalık
- 15 gr Mor erik/meyve
Vinegrette Sos
- 100 ml Zeytinyağı
- 50 ml Limon suyu
- 10 gr Bal
- 3 gr Sarımsak tozu
- 5 gr Kekik
- Tuz karabiber
Panzanella Yapılışı
- Fırını 180 dereceye getirin.
- Bayat ekmeklerden küpler keserek fırında 5-10 dk kurutun.
- Vinegrette sosu için zeytinyağı, limon, bal, sarımsak ve kekiği blenderda veya çırpma teliyle her şey birlesene kadar çırpın.
- Domatesleri ve salatalıkları yaklaşık ayni boyutlarda kesin.
- Fesleğeni incecik doğrayarak hepsini bir kapta karıştırın.
- Kırmızı soğan veya tursusu, dilediğiniz kuru veya taze mevsim meyveleriyle değiştirebilirsiniz (Şeftali, Canberra, Kuru Kayısı).
- Hepsini bir kaba ekleyip vinegrette ile soslayın.
- Servis yaparken fesleğen yaprakları ve ay çekirdeği ile süsleme yapabilirsiniz.