panzanella

PANZANELLA TARİFİ

Panzanella Malzemeleri

  • 2 adet Ekmek
  • 15 gr Kırmızı soğan veya tursusu
  • 30 gr Çeri domates
  • 5 gr Fesleğen
  • 30 gr Salatalık
  • 15 gr Mor erik/meyve

Vinegrette Sos

  • 100 ml Zeytinyağı
  • 50 ml Limon suyu
  • 10 gr Bal
  • 3 gr Sarımsak tozu
  • 5 gr Kekik
  • Tuz karabiber

Panzanella Yapılışı

  • Fırını 180 dereceye getirin.
  • Bayat ekmeklerden küpler keserek fırında 5-10 dk kurutun.
  • Vinegrette sosu için zeytinyağı, limon, bal, sarımsak ve kekiği blenderda veya çırpma teliyle her şey birlesene kadar çırpın.
  • Domatesleri ve salatalıkları yaklaşık ayni boyutlarda kesin.
  • Fesleğeni incecik doğrayarak hepsini bir kapta karıştırın.
  • Kırmızı soğan veya tursusu, dilediğiniz kuru veya taze mevsim meyveleriyle değiştirebilirsiniz (Şeftali, Canberra, Kuru Kayısı).
  • Hepsini bir kaba ekleyip vinegrette ile soslayın.
  • Servis yaparken fesleğen yaprakları ve ay çekirdeği ile süsleme yapabilirsiniz.