Mücver Malzemeleri
- 3 adet kabak
- 2 adet yumurta(çırpılmış)
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı un
- 6 dal taze soğan
- ½ demet dereotu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mücver Yapılışı
- Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
- Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi ve unu birleştirin.
- Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
- Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
- Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.
- Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.
15 adettir.
Mücver Kaç Kalori?
1 adet Mücver besin değerleri.
- 171 kcal enerji
- 3 gram protein
- 15 gram karbonhidrat
- 11 gram yağ
