mercimek mantısı tarifi

MERCİMEK MANTISI TARİFİ

Mercimek mantısı, mantı severler için ideal bir sağlıklı alternatif olabilir. Karbonhidrat ve protein açısından zengin dengeli bir ana öğündür. Klasik yemeklerden sıkılanlar için öğle yemeği veya akşam yemeği yerine farklı bir alternatif olarak kullanılabilir. Yanında maden suyu tercih edebilirsiniz.

Mercimek Mantısı Malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2-3 dal dereotu (isteğe bağlı)

Sosu İçin;

  • 1-2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Dilediğiniz baharatlar

Mercimek Mantısı Yapılışı

  • Mercimekleri suyunu çekene kadar haşlayıp baharatlarını çekene kadar haşlayıp baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Zeytinyağında kavrulan salça ve soğanı içerisine ekliyoruz.
  • Daha sonra elimizle top şekli vererek ufak toplar haline getiriyoruz.
  • Ayrı bir kasede hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu üzerine ekliyoruz.
  • En sonda zeytinyağı ile yaptığımız salçalı sosu üzerine ekliyoruz.

Mercimek Mantısı Kaç Kalori?

1 prosiyon Mercimek Mantısı besin değerleri.

  • 480 kcal enerji
  • 53 gr karbonhidrat
  • 28 gr protein
  • 12 gr yağ
  • 18,5 gr lif