Kinoa Salatası Malzemeleri
- 30 gr beyaz kinoa
- 30 gr kırmızı kinoa
- 15 gr tatlı patates
- 15 gr brokoli
- 15 gr nar
- 10 ml nar ekşisi
- 10 gr beyaz peynir
- 5 gr dereotu
- 40 gr yeşillik/Akdeniz/roka
Vinaigrette
- 80 ml zeytinyağı
- 40 ml limon suyu
- 30 gr dijon hardal
- 15 ml elma sirkesi
- 20 gr bal
Kinoa Salatası Yapılışı
- Dilediğiniz renkte kinoaları pişirmekle başlayın.
- Not: buzdolabında hava almayan bir kapta 2 haftaya kadar pişmiş kinoa saklayabilirsiniz.
- Tatlı patates ve brokoli aynı boyutlarda fırında 180 derecede yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
- Vinaigrette malzemelerini bir kapta çırpın.
- Dilediğiniz yeşillikle kinoları, brokoli ve patatesi ve vinaigrette soslayın ve tabaklayın.
- Üzerini nar, nar ekşisi, küp beyaz peynir ve dereotu ile süsleyin.