kırık

Kelle Paça Çorbası Kırık-Çıkıklara İyi Gelir mi?

Doktora gitmeden önce halk diliyle kocakarı ilaçları adı verilen yöntemleri kullanmak neredeyse toplumumuz için gelenek haline gelmiştir. Özellikle kolunuz kırılıp doktora gittiğinizde, zaman alacak olan iyileşme sürenizi kısaltacak birçok öneri bulabilirsiniz.

Özellikle kırık çıkığa iyi geldiği konusunda birçok kişiden duyacağınız kelle paça çorbası kırık çıkığa iyi geliyor tavsiyesi, aslı astarı olup olmadığının çok merak edildiği bir konudur. Uzmanlar tarafından inceleme altına alınan bu tavsiye, aslında aslı astarı olmayan bir durum olduğunu kanıtlamaktadır. Kelle paça çorbası ve kemik çorbaları, yağ, protein ve kalori açısından oldukça yüksek yiyeceklerdir.

Bu ürünlerin tüketilmesi ve bol bol içilmesi sadece kilo alınmasına neden olmaktadır. Çünkü kırık olan bir bölgenin alçıda tutulması ve insanın hareket kabiliyetini kısıtlaması, kilo almaya neden olacak şekilde kalori alımına neden olmaktadır.

Ortopedi Uzmanları Önermiyor

Ortopedi uzmanlarına göre kırık çıkık tedavisinde en önemli husus bölgenin alçıya alınması ve istirahat edilen süre içinde de fiziksel hareketlerden kaçınılmasıdır. Düzenli olarak ortopedi doktorunun da kontrollerinin bulunması şarttır.

Beslenme bilimine göre yapılan literatür çalışmalarında da bilimsel bir dayanağı bulunmayan kelle paça çorbasının kolesterol açısından yüksek olması nedeniyle sadece çocukların gelişim dönemlerinde tüketmesi gereken bir çorbadır.

Yetişkinlerde yüksek kolesterol ve yağ içermesi nedeniyle dengeli bir şekilde tüketilmelidir. Bu nedenle kırık kemiklerin  tedavisinde kelle paça ve kemik suyu içeren diğer çorbaların tedavi edici bir özellikleri yoktur.

Kemik Sağlığı için Ne Gereklidir?

Kemik sağlığı için gerekli olan  kalsiyum ve D vitaminin önemi her yaştan insan için önemlidir ve bu ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Süt ve süt ürünlerinin kullanılması gereken kemik sağlığı için, kemik suyu çorbasının bir etkisi yoktur.